Het is natuurlijk vervelend als uw wc continu blijft doorlopen en niet stopt na het doortrekken. Het is in de eerste instantie een aardige waterverspilling. Daarnaast is het ook erg irritant. Het water blijft continu stromen. Wat kan echter de oorzaak zijn dat uw toilet blijft doorlopen en hoe is het te verhelpen? Een goede vraag!

De oplossing zoeken

In veel gevallen is het probleem de vlotter die niet goed werkt. Het kan door vuil of door kalk niet meer goed functioneren en blijft hangen. Het is dus belangrijk om dit goed te laten controleren. Een loodgieter kan hierbij helpen. Zeker als u een inbouwtoilet heeft kan dit wat moeilijker zijn om goed te vinden.

toilet blijft doorlopen

Wat is een vlotter?

Een vlotter stijgt en daalt mee met het niveau van het water. Een vlotter is met de vlotterkraan verbonden. Hij vult bij tot de vlotter aangeeft dat het reservoir vol zit. Wanneer de vlotter blijft vastzitten blijft de vlotterkraan maar water geven. Als dit het geval is zal de stortbak overlopen of het water in uw toilet blijft doorlopen. Bijzonder vervelend natuurlijk.

Versleten onderdelen

Er kan natuurlijk ook een andere oorzaak zijn voor het overlopen van het toilet. Zo kan de rubberen ring in de bodem klep versleten zijn. Het is dan logisch om deze te vervangen. Ook het kraantje van de vlotter kent verschillende rubberen ringen. Het is ook goed om deze te controleren op slijtage en ze te vervangen.

De vlotter goed afstellen

Het kan ook zijn dat de vlotter niet helemaal correct is afgesteld. Het is dan belangrijk om de stelschroef bij te stellen. Het kan zorgen voor de oplossing tegen het continu stromende water.

Professionele loodgieter inschakelen om doorlopend toilet te verhelpen

Wanneer u zelf niet zo handig bent of weinig tijd heeft is het verstandig om een professionele loodgieter in te schakelen. Hij kan het toilet controleren en het probleem opsporen. Vervolgens kan hij het verhelpen en zorgen voor een goede oplossing. Een loodgieter heeft meestal ook al de goede onderdelen en gereedschappen in huis om u van dienst te zijn. Hierna kunt u weer van het toilet genieten, zoals het altijd was.