Een lekkage in huis kan zeer vervelende gevolgen hebben! Denk bijvoorbeeld aan het feit dat een lekkage voor vochtproblemen binnen uw woning kan zorgen. Vochtproblemen komen bijvoorbeeld voor in de vorm van schimmelplekken op uw muren, rottende plekken in houten constructies, enzovoorts. Wist u dat een verhoogde luchtvochtigheid in huis voor verschillende gezondheidsklachten zou kunnen zorgen? Mensen met reuma of astma zullen bijvoorbeeld een verergering van hun klachten merken. Reden genoeg om de kans op een verhoogde luchtvochtigheid te beperken. In dit artikel vertellen we u meer over hetgeen u zou moeten doen, wanneer u te maken krijgt met een lekkage in huis.

Probeer het lekkende vocht op te vangen

Bij een lekkage binnen uw woning is het allereerst belangrijk om het lekkende vocht zo goed mogelijk op te vangen. Dit doet u bijvoorbeeld door een traditioneel teiltje te gebruiken, door een emmer onder de lekkende water- of afvoerleiding te plaatsen, enzovoorts. Bij een kleine lekkage zou u er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een vochtige doek om de leiding te binden. Deze doek mag niet kurkdroog zijn, om te voorkomen dat de doek geen vocht opneemt en dit alsnog uit de theedoek sijpelt. Eventueel zou u de lekkage ook tijdelijk kunnen stoppen door stevige tape om de lekkende leiding te plakken. Helaas zal niet altijd duidelijk zijn, wat de oorzaak van de lekkage is.

Schakel de hulp van een loodgieter in

Nadat u het lekkende vocht zo goed mogelijk heeft proberen op te vangen, kunt u een loodgieter laten komen om de lekkage te verhelpen. Een loodgieter kan de bron van de lekkage met verschillende hulpmiddelen voor u opsporen. Voorheen was het vaak noodzakelijk om hierbij een muur of vloer open te breken. Tegenwoordig zijn hier gelukkig alternatieven voor! Op basis van de gevonden bron van een lekkage, zal de loodgieter direct voor een oplossing zorgen. Zo wordt een verdere waterschade aan uw woning of interieur voorkomen.

Heeft u te maken met een hele heftige lekkage, zoals een gesprongen leiding? Schakel in dat geval onze spoedloodgieter in. De spoedloodgieter is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken bij problemen met uw leidingen.