Heeft u last van een verstopping in uw woning?

Hulp bij een vervelende verstopping in Sittard

Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met een verstopping in uw afvoer. Bij een beginnende verstopping kunt u deze in eerste instantie proberen te verhelpen door gebruik te maken van een ontstopper en een bijpassend ontstoppingsmiddel. Wanneer de verstopping echter serieuzer is zal het effect hiervan minimaal zijn. Op zo’n moment kunt u een loodgieter inschakelen om de afvoer onder een hoge druk voor u door te laten spuiten. Met het doorspuiten van de afvoer worden de verstoppingen die in de afvoer ontstaan zijn letterlijk voor u opgelost. Bij een verstopping in Sittard staan onze loodgieters voor u klaar om een oplossing te bieden!

Een verstopte afvoer herkent u doorgaans aan een nare stank rond uw sanitaire voorzieningen en water wat steeds langzamer weg lijkt te stromen. In het ergste geval zal het water zelfs helemaal niet meer wegstromen, waardoor u de sanitaire voorzieningen niet langer kunt gebruiken.

Hoe wordt een verstopping in huis opgelost?

Een verstopping oplossen gebeurt in veel gevallen door de afvoer onder een hoge druk door te spuiten. Het water zorgt dat de verstoppingen worden meegevoerd naar de centrale riolering. Mocht het doorspuiten van de afvoer geen effect hebben, dan is het mogelijk om de proppen restafval met een haakje uit de afvoer te trekken om de doorstroming van de afvoer te bevorderen. Een derde mogelijkheid die onze loodgieters hebben bij het verhelpen van een verstopping is het gebruik van een klein vegertje. Hiermee kan het restafval losgeduwd worden.

Een verstopping in de afvoer voorkomen

Nog beter dan het oplossen van een verstopping is het voorkomen hiervan. Een afvoerverstopping voorkomen begint bij het weren van restafval uit de afvoer. Denk bij restafval aan een overmatig gebruik van toiletpapier, bladeren en kleine takjes van bomen, etensresten, enzovoorts. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die het eenvoudiger maken om dit restafval buiten de afvoer te houden. Gebruik bijvoorbeeld een zeefje in uw gootsteen, plaats een bladvanger over uw regenpijpen en matig het gebruik van toiletpapier binnen uw huishouden.

Tip: laat uw afvoer zeker eens per twee jaar preventief doorspuiten door onze loodgieters. Zo worden de beginnende verstoppingen opgelost en is de kans op een serieuze verstopping erg klein.

Waarom zijn wij uw vakman:

  • Erkende vakmannen
  • Snel beschikbaar
  • Professionele werkwijze
  • Spoedservice